Consiliul Local al Sectorului 4 a decis, vineri după amiază, să acorde un sprijin financiar în sumă de până la 200.000 de lei, precum şi suport logistic pentru realizarea de construcţii modulare, în vederea reconstrucţiei clădirii şcolii din localitatea vasluiană Poieneşti, distrusă într-un incendiu violent.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Daniel Băluţă, care este convins că toţi copiii din România au dreptul de a merge la şcoală şi la grădiniţă în clădiri care să le asigure integritatea fizică.

„Comunitatea noastră este solidară cu cetăţenii şi cu autorităţile locale din localitatea Poieneşti, judeţul Vaslui şi va contribui semnificativ la reconstrucţia şcolii distruse în incendiul produs în această dimineaţă.

Este imperios necesar să transmitem unitate în faţa dezastrului şi să refacem în regim de urgenţă clădirea unităţii de învăţământ. Aşa cum în Sectorul 4, investiţiile în infrastructura şcolară sunt o prioritate (în ultimii ani au fost investiţi aproximativ 250 de milioane de lei pentru punere în siguranţă a şcolilor şi a grădiniţelor), şi la Poieneşti vom sprijini autorităţile locale, astfel încât niciun copil să nu mai fie în pericol, iar cursurile să poată fi reluate cât mai curând, în condiţii de deplină siguranţă”, declară Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentO nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge astăzi în țară – Repartizarea dozelor
Articolul următorObligațiile angajatorilor în perioadele cu temperaturi scăzute