Prefectul Judeţului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, a condus miercuri, 24 aprilie 2019, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat ȋn Sala Mare a Consiliului Județean.

În prima parte a ședinţei, prof.Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, a vorbit despre Excelența în Educație.

În perioada septembrie 2015-martie 2019 s-a acordat o atenţie deosebită selectării şi pregătirii elevilor pentru olimpiade şi concursuri şcolare, la toate disciplinele de studiu precum şi la concursurile extraşcolare. Rezultatele obţinute de elevii vasluieni la aceste competiţii au fost remarcabile.

”În anul școlar 2015-2016, elevii vasluieni au obținut 100 de premii și mențiuni la etapele naționale și internaționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare.

În anul școlar 2016-2017, elevii vasluieni au obținut 115 premii și mențiuni la etapele naționale și internaționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare.

În anul școlar 2017-2018, elevii vasluieni au obținut 105 premii și mențiuni la etapele naționale și internaționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare”, a spus șefa ISJ Vaslui.

În a doua parte a Colegiului Prefectural, Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, a prezentat rezultatele controalelor tematice effectuate în anul 2018 de Serviciul de Control în Sănătate Publică.

”În cadrul compartimentului Control în unități şi servicii de sănătate s-au efectuat în anul 2018, 257 controale și recontroale și au fost aplicate aplicat un număr de 193 avertismente scrise și 59 amenzi în valoare de 83.300 lei”, a declarat Mihaela Vlada.

În aceeași ședință s-a vorbit despre cazul adolescentei de 15 ani, diagnosticată cu meningită, care a decedat într-un spital la Iași.

Autoritățile sanitare din județ au precizat că s-au luat măsuri pentru dezinfectarea saloanelor de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean, dar și la Centrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția a Copilului, unde a fost internată, iar cei care au intrat în contact cu fata au primit tratament profilactic.

Articolul precedentMANDATE DE EXECUTARE PUSE ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
Articolul următorUn minor pus sub control judiciar după ce i-a smuls din mână telefonul unui bărbat