Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur (13 noiembrie) este în fiecare an prăznuită în mod deosebit la Huși, deoarece Sfântul Ioan este ocrotitorul Seminarului teologic din localitate.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți, cadre didactice ale Seminarului, la Catedrala Episcopală.

Delegatul Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a fost părintele consilier cultural Cosmin Gubernat.

La slujbă au participat elevii claselor de pastorală și de filologie, însoțiți de profesorii lor.

Părintele consilier eparhial Cosmin Gubernat a transmis mesajul de binecuvântare al Părintelui Episcop Ignatie, subliniind dorința Ierarhului Hușilor ca școala teologică hușeană să aibă în prim planul activității sale formarea de caractere și oferirea unui cadru în care tinerii să-L poată descoperi pe Dumnezeu, să se poată regăsi pe sine, să îndrăgească studiul și să reușească să fie modele pentru colegii de generație.

După Sfânta Liturghie a urmat, în sala mare a Primăriei Huși, un program cultural-artistic susținut de elevi și punctat de momente dedicate „Anului omagial al satului românesc”  şi „Anului comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu”.

Prezent la acest moment a fost și Ioan Ciupilan, primarul Municipiului Huși, care a felicitat pe profesorii și elevii Seminarului teologic pentru rezultatele la învățătură și pentru activitățile în care se implică.

La finalul programului, părintele director Andrei Dragoș Zagan a mulțumit tuturor celor ce s-au implicat în organizarea evenimentului, anunțând totodată că Seminarul va oferi elevului cu cea mai mare medie, din fiecare clasă, câte o bursă pentru a-și putea acoperi parte din cheltuielile legate de masă și cazare.

Imagine