Realizarea a două sensuri giratorii, unul la Gura Leului și celălalt lângă Poliția Municipală, sunt acum la mâna consilierilor locali din Bârlad. Ei vor trebui să aprobe sau nu proiectele de hotărâre ce vizează documentația și indicatorii tehnico-economici precum și execuția celor obiective.

Sens giratoriu la Gura Leului

La intersecția străzii Lirei cu bulevardul Primăverii, zona cunoscută drept Gura Leului, ar urma să se realizeze un sens giratoriu cu un diametru de 12 metri încadrat cu borduri mari din beton și partea centrală executată denivelat din umplutură de pământ, compactat cu pantă de 60%, pe care se va realiza un inel de semnalizare din pavele biopresate de 8 cm, deasupra căruia se va așterne un strat vegetal pentru realizare unui spațiu verde.

Valoarea estimată pentru realizarea acestui proiect din zona Gura Leului se ridică la 86.929,24 de lei cu TVA din care 55.412,35 lei cu TVA reprezintă valoarea cheltuielilor pentru C+M (n.r. construcție – montaj).

Sens giratoriu lângă Poliția Municipală

Un sens giratoriu cu aceleași date tehnice s-ar putea amplasa la intersecția străzilor Nicolae Iorga cu Vasile Lupu, singura diferență fiind diametrul mai mic, de 9 metri.

Valoarea estimată pentru realizarea acestui proiect este de 82.002,64 lei cu TVA din care 49.593,25 lei cu TVA reprezintă valoarea cheltuielilor pentru C+M.La ambele obiective s-a ținut cont și de recomandările din partea Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale Bârlad, care consideră că s-ar fluidiza traficul într-un mod mult mai eficient.

 

Articolul precedentSenator de Vaslui: ”E important să investim în sport!”
Articolul următorOboseala la volan, prevenită cu o cafea oferită de prefectul județului – VIDEO