În perioda 12-16 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și cei din cadrul Poliției Orașului Negrești au acționat preventiv-reactiv pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 140 de vehicule și legitimate peste 160 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.000 lei.

Dintre acestea, 44 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: conducerea sub influența alcoolului, depășirea limitei legale de viteză  și depășirea neregulamentară.

 Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv 2 privind”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, una privind”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și una privind “încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere”.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedent”Culisele statului paralel” | Dezvăluiri despre Mugur Isărescu – cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume – VIDEO
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 159. Când banii n-au valoare pentru cea mai tare deputată PSD