Chiar dacă mai toate oficialitățile locale erau încrezătoare anul trecut că lucrările la mult așteptata șosea de centură a municipiului Bârlad vor începe în luna august, adică imediat după încheierea perioadei de proiectare, iată că și acum, la șase luni după termenul respectiv deja depășit, procedurile încă par a bate pasul pe loc. Mai lipsește un aviz de la Mediu, autorizația pentru lucrare și autorizația pentru organizarea de șantier.

Spre deosebire de anul trecut, primarul Dumitru Boroș nu mai este la fel de entuziasmat când vine vorba de a anticipa o dată aproximativă cu privire la startul lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Bârlad și a expus doar procedura ierarhică a obținerii avizelor necesare, pentru ca asocierea de firme care a câștigat contractul de execuție să trimită utilajele în teren.

„Mai avem de luat un aviz de la Mediu, aviz care în prealabil era condiționat de un aviz de la Apele Române. Am înțeles că mâine (n.r. 28 ianuarie) va fi o ședință la Mediu și după ce s-ar obține acest aviz, s-ar intra practic în linie dreaptă, vor merge la Consiliul Județean să obțină autorizație pentru lucrarea în sine, iar pentru organizarea de șantier autorizația se va elibera de la Primăria Bârlad”, a spus Dumitru Boroș.

Reamintim că în octombrie 2018, s-a semnat contractul pentru execuția Șoselei Ocolitoare a Bârladului, între constructorul care a fost desemnat câștigătorul licitației, respectiv Asocierea S.C. Tehnic Asist S.R.L. – S.C. Tass Infra Logistic S.R.L. Botosani și Compania Nationalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), reprezentată de directorul Ștefan Narcis Neaga.

Conform contractului, proiectarea trebuia să dureze aproximativ 8 luni de zile iar execuția este stipulată să fie finalizată în cca. 2 ani și jumătate.

Șoseaua de centură a Bârladului va avea o lungime de 11,2 km și o lățime a platformei de 10 metri și va fi construită prin estul orașului, mai precis paralel cu linia de cale ferată. De-a lungul acesteia, se vor construi patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări.

Articolul precedentCasă mistuită de flăcări la Mircești din cauza unui cazan de făcut rachiu – VIDEO
Articolul următorScandalul Urbana: NU SE MAI CERE copie după actul de proprietate și NU SE MAI TREC „persoane, din oficiu”!