În această săptămână, la proiectul de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Bârlad se lucrează intens, zilnic, cu patru-cinci echipe. Recent, echipele din teren au continuat lucrările de reabilitare și extindere pe zeci de străzi din municipiu, în paralel cu operațiunile de racordare a consumatorilor la rețelele de apă și canal. 

„Constructorul lucrează într-un ritm susținut. Colaborăm îndeaproape cu echipele din teren și facem în continuare apel la bârlădeni să dea dovadă de înțelegere. Dar mai ales de răbdare, întrucât lucrările sunt extrem de ample. Reiau rugămintea către bârlădeni să ajute constructorii cu informații despre amplasamentul celorlalte rețele de utilități, pentru a evita posibile avarii nedorite. Până acum, pentru alimentarea cu apă s-au făcut lucrări pe 84 de străzi, din care pe mare parte s-au și făcut racordurile. Pe segmentrul de canalizare, s-au făcut lucrări pe 36 de străzi, realizându-se până acum racorduri la 402 gospodării. Cerem toleranță și înțelegere de la bârlădeni, pentru disconfortul creat”, a declarat primarul Dumitru Boroș. 

Reamintim că valoarea Contractului de finanțare a proiectului este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% vor fi suportați de bugetul local.

Sursa: Realitatea de Vaslui