O minoră în vârstă de 14 ani, care se afla într-un centru de plasament din Bârlad susține că a fost agresată sexual chiar de unul dintre supraveghetori. DGASPC Vaslui spune că bărbatul a fost mutat deja într-un serviciu în care nu intră în contact cu copiii. Poliția a început o anchetă.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanșat o anchetă internă după ce într-un centru de plasament din localitatea Bârlad, o fetiță în vârstă de 14 ani, a reclamat despre faptul că a fost agresată sexual de unul dintre angajați.

Copila ar fi sesizat psihologul cu privire la respectiva agresiune în cursul zilei de sâmbătă. Minora a fost deja audiată de polițiști, în prezența unui psiholog.

„Am fost sesizaţi că o minoră a fost victima unei agresiuni sexuale. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală şi se fac în continuare cercetări”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, angajatul respectiv are 40 de ani și are familie și lucra în Centru ca supraveghetor de noapte. El se declară nevinovat.

Fata de 14 ani susține că bărbatul a exercitat asupra ei gesturi cu conotație sexuală și că ar fi sărutat-o forțat.

Articolul precedentCasa Agronomului trece în patrimoniul Primăriei Vaslui
Articolul următorPrimăriile din județ primesc noi fonduri de la CJ Vaslui