Un tânăr din Vaslui a fost transferat și internat într-un spital din Iași după ce medicii l-au diagnosticat cu malarie. Vasluianul în vârstă de 24 de ani a lucrat în Africa și cel mai probabil de acolo a contactat boala.

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi, a spus că persoana în cauză a fost internată în unitatea medicală în cursul zilei de ieri, starea de sănătate a acesteia fiind stabilă.

„Este vorba de un pacient de 24 de ani, care a lucrat în Africa. El a fost diagnosticat cu malarie după ce a fost adus la noi de la Vaslui în cursul zilei de marţi, fără probleme deosebite.

În prezent are o stare generală bună şi se află sub tratament. Este primul caz de malarie din acest an. Am mai avut două cazuri în 2017″, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Malaria este o boala infectioasa des intalnita in multe zone tropicale si subtropicale. In lipsa masurilor corespunzatoare de prevenire si tratament, malaria poate evolua catre deces.

Malaria este determinata de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium.

Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei tantarului anofel. Femela tantarului anofel este de dimensiuni mai mici decat masculul, intrand usor in incaperi prin plase si crapaturi.