Farmaciile pot face teste anti-COVID, la cerere, conform deciziei Ministerului Sănătății. Persoanele depistate pozitive vor fi luate în evidență, atât pe platforma Ministerului, cât și a medicului de familie.

Testele rapide antigen pot fi făcute în farmacii. Românii care vor să se testeze, o pot face cu ajutorul farmacistului. Rezultatul pozitiv al testului va fi raportat de către farmacie la Direcția de Sănătate Publică. 

„Astăzi, în şedinţa de guvern am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. În perioada următoare, chiar mâine, avem discuţii la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţii farmaciilor, pentru ca testarea cu antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge spre testare în masă, testarea oricui are această nevoie, dorinţă. Ea se va putea face la un preţ scăzut, negocierile sunt în curs. Avem de astăzi, după ce ordonanţa de urgenţă va apărea în Monitorul Oficial, şi baza legală pentru acest lucru”, a precizat Voiculescu, după şedinţa de guvern. 

„Testarea în farmacii a fost preluată după modelul din alte țări. Ceea ce se întâmplă acum, când își cumpără teste cu un preț ridicat, pe care le fac corect sau nu, nu este bine. Am fixat un spațiu de testare corespunzător. Rezultatele pozitive vor fi urcate în platformă. Ei vor fi luați în calcul și în urmărire de medicul de familie. Vom furniza un ghid de activitate și de conduită în cazul în care apar simptome de agravare. Avem cazuri severe la adulți tineri pentru că întârzie să se prezinte la medic.”, a spus Andreea Moldovan.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentFlorin Cîţu anunță că elevii vor fi testați non-invaziv, după vacanță
Articolul următorO nouă alertă privind măștile de protecție!