Echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa, a descoperit la controlul de frontieră, ascunse într-un autocar, cantitatea de 12.000 ţigarete de provenienţă duty-free.

În ziua de 5 septembrie a.c, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară,  cetăţeanul român D.G., în vârstă de 34 de ani, care conducea un autocar marca Setra.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în spatele scaunului şoferului şi în compartimentul instalaţiei electrice, cantitatea de 12.000 ţigarete (600 pachete) de provenienţă duty-free.

Conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 2.820 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Articolul precedentVutcani: locuință cuprinsă de flăcări
Articolul următorTrei ordine de protecție încălcate: 2 mandate de arestare și o măsură de control judiciar