302 Found

Found<" data-caption=""> 302 Found

Found<" alt="" title="Țigari și alcool de contrabandă descoperite pe polițiștii de frontieră"/>

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca și a  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit, în cadrul unor acţiuni punctuale, cantitatea totală de 12.620 ţigarete de diferite mărci şi 9 litri de băuturi alcoolice ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din ţară.

În data de 27 august, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, în cadrul unei acţiuni punctuale desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au oprit pentru control, pe comunicaţia Huşi-Iaşi, pe direcţia localităţii Râşeşti, un autocar înmatriculat în R. Moldova, condus de T.A., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 30 de ani.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport şi persoanelor, șoferul a declarat că deţine câteva pachete de ţigări şi sticle de băuturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial, din localitatea Huşi, pentru un control amănunţit.

Astfel, colegii noştri au descoperit în scaunele pentru pasageri, ascunse şi nedeclarate, 11.200 ţigarete  (560 pachete de ţigări) de diferite mărci şi 9 litri de băuturi alcoolice, ambalaţi în 18 sticle, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 9.350 lei a fost confiscată.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În aceeași zi, în jurul orei 21.35, în  Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român R.F., în vârstă de 50 de ani, conducând un autocar înmatriculat în R. Moldova.

În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei în cauză, în urma căruia a descoperit ascunse în bagajele şi asupra bărbatului, 1420 de ţigarete (71 de pachete), diverse mărci, de proveniență duty-free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 340 de lei, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Articolul precedentWeekend canicular în majoritatea regiunilor ţării
Articolul următorBilanț CoVid-19, 29 august: 1.365 infectați, 332 vindecați, 32 decedați, 490 internați în ATI! Vezi situația din județul tău
302 Found

Found<">