Polițiștii bârlădeni au prins în flagrant seara trecută, doi bărbați care tranzacționau țigări de contrabandă în valoare de 50.000 de lei pe piața neagră, pe raza localității Tutova. Oamenii legii i-au reținut și predat către polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, care au dispus confiscarea țigaretelor și a două autoturisme folosite în derularea activității infracționale.

Conform cercetărilor, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Buzău s-a deplasat cu autoturismul până în localitatea Tutova din județul Vaslui, unde un alt bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea vasluiană Lunca Banului, îl aștepta pentru a efectua o tranzacție cu țigări de contrabandă. Cei doi s-au întâlnit în parcarea unui restaurant din Tutova și în momentul în care „perfectau” schimbul au fost surprinși în flagrant de o patrulă a Secției 3 Poliției Rurală Bârlad.

În urma controlului efectuat de polițiști asupra celor doi bărbați s-au găsit patru colete cu țigarete și suma de 50.000 de lei. Banii, coletele cu țigarete și două autoturisme folosite de cei doi bărbați în derularea activității infracționale au fost indisponibilizate.

Pe numele celor doi contrabandiști au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru dispunerea unei măsuri preventive.