Primăria Municipiului Bârlad informează că, de joi, 26 septembrie, s-au finalizat lucrările de amenajare a primelor trei locuri de picnic din localitate.

Lucrările au demarat acum mai puțin de o lună și au fost coordonate de angajații Serviciului Sere, Spații verzi, din cadrul Primăriei Municipiului Bârlad. Pentru odihnă și recreere s-au amenajat zone zone pentru picnic în Grădina Publică, în partea de vest, zona „Trei Fântâni” (un foișor și un grătar), Pădure „11 iunie” – Zona Poligon – în perimetrul în care s-a desfășurat Cupa „Titi Aur” – etapa off-road (două grătare și două foișoare) și la Prodana (două grătare și două foișoare).

„După cum am mai anunțat, intenția noastră este să refuncționalizăm zone cu potențial, dar uitate de timp. Înființarea primelor locuri de picnic din oraș, dotate cu grătare și foișoare, prevăzute, evident, cu coșuri de gunoi și alte accesorii, vine tocmai în acest context. În unele locuri, cum este la Prodana, pe care am igienizat-o aproape în totalitate și unde urmează refacerea aleilor principale, se va monta și mobilier urban, respectiv bănci și coșuri de gunoi, dar și un mic loc de joacă pentru copii, în apropierea locului de picnic. Toate cele trei zone erau într-o stare deplorabilă și trebuia să intervenim, pentru a veni în întâmpinarea bârlădenilor care ne-au cerut, pe bună dreptate, cât mai multe zone de recreere”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea totală a lucrărilor de amenajare a celor trei locuri de picnic este de circa 40.000 lei, iar fondurile provin de la bugetul local. De menționat că toate cele trei amplasamente vor fi, în scurt timp, iluminate pe timp de noapte, dar și supravegheate video.

Articolul precedentIncendiu la un apartament din Bârlad din cauza unei țigări uitate aprinse
Articolul următorProtagoniștii scandalului „Urmărire în trafic” din luna iulie, la un pas de libertate!