Un accident mai puțin obișnuit s-a petrecut sâmbătă seara în localitatea vasluiană Iana. Un pieton, care se deplasa pe marginea drumului, a fost acroșat de un autoturism, chiar în fața Căminului Cultural. Evenimentul s-a produs la ora 18:50, pe DJ 245A.

Vasile G., în vârstă de 63 de ani, conducea un autoturism marca Vw Golf, pe direcția de mers Iana spre Bârlad și în dreptul Căminului Cultural din Iana a lovit un pieton, în vârstă de 32 de ani, care se deplasa pe marginea drumului. Urmare a izbiturii, pietonul – Alin M.V., a rămas căzut pe carosabil.

Șoferul n-a „văzut” din cauza aburilor bahici, pietonul n-a putut să se ferească din cauză că era prea beat

La fața locului s-a deplasat un echipaj de la Biroul Rutier care după ce i-a testat pe cei implicați în accident, atât conducătorul auto cât și pietonul, au constatat că ambii erau sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul autoturismului prezenta o alcoolemie de 0,62mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pietonul l-a depășit cu puțin peste dublu, mai exact 1,36 mg.l alcool pur în aerul expirat.

„Pietonul a fost transportat la spitalul din Bârlad, iar în cauzã s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infractiunilor de vãtãmare din culpã si conducere a unui autovehicul sub infuenta alcoolului”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui

Șoferul cu permisul suspendat, pietonul cu „permis de liberă trecere”

Cel mai probabil, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, șoferul va rămâne fără permis de conducere. Pietonul, spre norocul său, va putea circula în continuare fără probleme, doarece a scăpat cu răni ușoare în urma accidentului.

„Pacientul de 32 de ani, din Iana, avea un traumatism cranio cerebral, contuzie toraco abdominalã si traumatism coloana lombarã, fãrã traiecte de fracturã sau leziuni de organ imagistic. A fost evaluat chirurgical si neurologic si directionat la domiciliu cu recomandare de antalgice. Starea sa generalã era bunã, nu a necesitat internarea”, a declarat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad.

Articolul precedentPrimăria Bârlad se pregătește pentru calamități și dezastre: a achiziționat un generator de mare putere
Articolul următorVasluianul Marcel Iorga a primit Premiul special la Festivalul ”Crizantema de Aur”