Un vasluian, care a suferit un accident vascular, a fost plimbat prin județ cu salvarea.

O asistentă de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui l-a confundat cu un alt bolnav, iar acum face obiectul unei anchete.

”Doamna asistentă va fi audiată de Comisia de Disciplină care va stabili dacă trebuie sancţionată sau nu”, a afirmat Ana Rinder, managerul spitalului.

La Centrul rezidenţial pentru persoane de vârsta a treia din localitatea Valea Siliştei, comuna Solești, trebuia să ajungă un beneficiar care a fost transportat la spital pentru a i se schimba o sondă urinară. În locul acestuia, ambulanța a adus un alt bolnav, aflat în stare gravă.

”M-a sunat infirmiera când a ajuns ambulanţa şi m-a întrebat dacă am modificat ceva, dacă domnul a fost trimis acasă, că a fost adus un alt bărbat. Cel care a venit era grav şi nu era pacientul nostru. Am reuşit să vorbesc cu asistenta de pe ambulanţă, care mi-a zis că a greşit pacientul. Actele medicale erau ale domnului internat la noi, dar fizic era alt pacient”, a declarat Ionel Turc, directorul centrului de la Valea Siliștei.

Pacientul a fost urcat din nou în salvare şi dus la spital, iar în cele din urmă la centru a fost adus pacientul care trebuia.

Articolul precedentCSM FC Vaslui luptă pentru primul titlu din istoria clubului
Articolul următorFermierii vasluieni, încurajați să se asocieze în cooperative agricole