Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Bârlad, se află în stare gravă la un spital din Iași după ce a fost diagnosticat cu o boală extrem de rară și gravă care se transmite de la animale: leptospiroză. Se bănuiește că bărbatul a intrat în contact cu boala într-un subsol de bloc infestat.

După ce în primă fază bârlădeanul a mers la spitalul din localitate unde a fost depistat cu insuficienţă hepato-renală acută şi hemoragii asociate, medicii de aici au decis transferul acestuia la un spital din Iași care au confirmat diagnosticul și l-au izolat într-o rezervă, boala fiind extrem de contagioasă.

Medicii ieșeni bănuiesc că bărbatul în vârstă de 50 de ani, a luat boala în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru că aceasta este perioada de incubație.

Rata de deces în astfel de cazuri este foarte mare, practic unul din trei pacienți moare.

Leptospiroza este o afecţiune infecţioasă cauzată de bacteria Leptospira interrogans, care se transmite prin intermediul urinei, al ţesuturilor animalelor infectate, dar care deseori nu prezintă simptome, fiind simple purtătoare ale bacteriei.

În lipsa unui tratament adecvat, leptospiroza duce la afectarea rinichilor, meningită, insuficienţă hepatică sau cardiacă ori chiar deces.

Medicii de la Spitalul „CI Parhon” din Iași sunt destul de rezervați în privința evoluției bolii.

Articolul precedentDouă hoațe, căutate de polițiști după ce i-au furat unei bătrâne din Bârlad suma de 1500 de lei!
Articolul următorO adolescentă a ajuns inconștientă la spital, după ce a căzut de pe bicicletă