Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an, i-a dus pe membrii PSD Bârlad și în comuna Vinderei, din județul Vaslui. Aici, s-au făcut fotografii, s-au împărțit pliante, s-au strâns mâini și s-a zâmbit mult. Ca de fiecare dată, la fiecare patru ani, de cel puțin 30 de ani încoace.

Social-democrații, în frunte cu deputatul Adrian Solomon, au coborât săptămâna aceasta pe ulițele pline de praf din Vinderei, acolo unde după ploi se formează adevărate mlaștini… Printre oamenii simpli de la țară… care cândva au trăit vremurile în care populația era împărțită în două: între nomenclaturiștii cu familiile lor și restul prostimii abonate la munca de jos și la bucățica de carne sau de pâine pe care o primeau la rația de duminică.

Cam asta e imaginea cu care se mândresc cei de la PSD în campanii, cu „civilizația rustică autentică”, așa cum numesc ei zonele unde ajutorul social e baza și „motorul economiei” locale. Bucățica de carne e înlocuită acum cu suma lunară care le „pică din cer” drept mulțumire pentru consecvența cu care merg la vot, sub atenta îndrumare a primarilor, care cunosc cu precizie chirurgicală „lista de inventar” a asistaților pentru ziua de vot.

Imaginea zilei de campanie electorală vine însă de la deputatul PSD – Adrian Solomon, care s-a fotografiat cu doi copii din comuna Vinderei. Cei mici au zâmbit inocent, fetița strângând în mână un pachet de biscuiți.

După ce-au făcut pozele în civilizația rustică autentică, colegii Vioricăi Dăncilă au plecat spre următoarea localitate săracă a județului Vaslui, unde la fel sunt ulițele, pline de praf și unde copiii vor face bucuroși o poză cu primul străin venit în sat, doar pentru că ei nu prea au cu ce să iasă din cătunul greu accesibil.

„România are ceea ce alte țări au pierdut demult: zone vaste de civilizație rustică autentică, foarte apreciată de cei din afară, dar aproape uitată de noi!.

Astăzi în comuna Vinderei am întâlnit oameni simpli și frumoși, cu povești de viață ce merită spuse mai departe!” – este mesajul pe care Organizaţia Municipală PSD Bârlad l-a postat după raidul pe care l-a făcut prin sărăcie, dar nu a realizat ce înseamnă.

Articolul precedentPOZA ZILEI. Dalele unui șanț de canalizare din cartier Deal, pericol pentru bicicliști și autoturisme
Articolul următorLecție de rugby oferită de RC Bârlad: 91 la 0, în confruntarea cu CS UAV Arad