Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Republica Moldova, s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să treacă prin punctul de frontieră Albița, la volanul unui autoturism, prezentând un permis de conducere fals.

Cetățeanul moldovean s-a prezentat duminică, 13 ianuarie a.c., în Vama Albița, la volanul unei mașini marca Mitsubishi, cu numere de înmatriculare emise de autoritățile italiene și a prezentat polițiștilor de frontieră un permis de conducere care prezenta suspiciuni vizibile în privința autenticității. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că au de-a face cu un document fals și că respectivul cetățean moldovean nu deține nici un fel de permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Tânărul a declarat că a procurat permisul de conducere prin intermediul unui cetăţean din Iaşi, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 50 de euro și că este prima dată când conduce un autovehicul pe drumurile publice şi când foloseşte documentul, deşi ştia că este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz fals şi conducere unui vehicul fără permis de conducere.

Articolul precedentUn incendiu a pus în pericol prima zi de grădiniță pentru copiii din comuna Codăești
Articolul următorDepistat la volan cu permis de conducere necorespunzător