Prefectul Mircea GOLOGAN a convocat astăzi, 10 martie, la solicitarea D.S.V.S.A. Vaslui, Centrul Local de Combatere a Bolilor ( CLCB) – județul Vaslui, care a aprobat Programul de măsuri în confirmare pentru combaterea Pestei Porcine Africane ( PPA) la mistreți – pe raza Fondului de Vânătoare nr. 23 Duda Râșești, județul Vaslui.

Pe data de 7 martie în jurul orei 17:00, pe raza Fondului de Vânătoare nr. 23 Duda Râșești din județul Vaslui, a fost găsit un cadavru de porc mistreț, femelă de 5 ani. Cadavrul a fost afluit la L.S.V.S.A. Vaslui în vederea recoltării de probe pentru supraveghere PPA și PPC. Probele recoltate au fost expediate pentru a fi examinate în scop de diagnostic la L.S.V.S.A. Iași și în urma primirii buletinului de analiză B.A. 10661/ 09.03.2020 înregistrat la D.S.V.S.A Vaslui cu numărul 5132/ 09.03.2020, rezultatul a fost pozitiv în ceea ce privește identificarea genomului virusului pestei porcine prin Real Time PCR, pentru o femelă mistreț și au fost întreprinse următoarele măsuri:

-s-au aplicat măsurile de control specifice stabilite prin Manualul operațional pentru Pestă Porcină Africană la mistreți și planul de măsuri specific acestei situații,
-se va întocmi Ancheta epidemiologică și Decizia de plasare sub supraveghere în suspiciune de Pestă Porcină Africană.

În zona afectată sunt cuprinse următoarele fonduri de vânătoare: 23 Duda Râșești ( SC Act Sportiv Condorul SRL ), 22 Valea Teiului (Direcția Silvică Vaslui), 24 Pogănești ( AJVPS ), 31 Dobrina (Direcția Silvică Vaslui ). 

Articolul precedentUPDATE. Femeia suspectă de CORONAVIRUS din județul Vaslui, luată cu „izoleta”! – FOTO&VIDEO
Articolul următorVIDEO. Momentul în care un bărbat din Murgeni este oprit în trafic de polițiștii gălățeni, după ce a furat o mașină!