EpiscopiaHușilor, prin Sectorul activități cu tineretul, a organizat, la sediul Protopopiatului Huși, prima sesiune de formare a coordonatorilor noilor centre de tineret „Credo Impact”, din 15 parohii ale Eparhiei Hușilor, atât din mediul rural, cât și din mediul urban.

Acest nou proiect se derulează în parteneriat cu Fundația „Noi Orizonturi” din România, cea care oferă acest model de pastorație cu ajutorul principiilor educației nonformale. Viitorii lideri ai acestei provocări au luat parte la un curs de formare, unde au învățat cum să gestioneze un astfel de club „Credo Impact”, cum să managerieze toate resursele din care este format și cum să transmită credința prin fapte concrete, prin servicii aduse comunității din care fac parte.

Trainerii acestei întâlniri au fost părintele Adrian Albet, de la Parohia Bârnova, din județul Iași, și Roxana Afloarei, referent în cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

”Este un eveniment mult dorit de către noi, la fel și acest proiect, derulat cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, prin care încercăm să aducem o nouă dinamică activităților cu tinerii din Episcopia noastră. În mediul rural, pe lângă parohii, cluburile Credo Impact vor reuni un număr de aproximativ 20 de tineri, care vor avea întâlniri săptămânale, cu o tematică pusă la dispoziție de către Fundația Noi Orizonturi. Le mulțumesc foarte mult formatorilor noștri, Roxanei și părintelui Adrian, pentru disponibilitate, răbdare și mult tact, arătate în zilele în care au fost în mijlocul nostru. De asemenea, îi mulțumesc și președintelui Fundației, domnul Dana Bates, din Lupeni, Hunedoara, cel care a fost de acord să ne primească în acest proiect, care reunește peste 200 de cluburi, după modelul educației prin experiență, în toată România și nu numai. Avem speranța că mulți copii și tineri se vor bucura de această experiență și vor deveni mai buni și, de ce nu, la rândul lor, lideri pentru alți tineri”, a declarat Marian Dumitru Rugină, consilierul Sectorului activități cu tineretul, din cadrul Centrului Eparhial Huși.

Cluburile „Impact” și „CredoImpact” se bazează pe modelul educației nonformale „service learning”, învățare prin servicii aduse comunității sau pedagogia pusă în slujba aproapelui, prin fapte concrete, prin acțiuni vizibile, printr-o solidaritate orizontală, bazată pe creșterea împreună în virtute, educație, ortopraxie.

Aceste centre de tineret se vor deschide oficial începând cu luna ianuarie a anului 2020.

Articolul precedentElevii și dascălii din județul Vaslui vor marca Ziua Națională în port popular
Articolul următorRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politicieni și multe surprize