Ținând cont de succesul ediţiilor trecute, care au atras ca un manget sute de copii şi părinţi, Centrul Judeţean de pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) a decis să continue evenimentul, sâmbătă, 1 iunie, fiind aşteptaţi zeci de copii cu tot felul de jucării, care nu le mai sunt necesare, dar care pot fi un cadou deosebit pentru alţii.

“Dacă evenimentul se numeşte Târg de jucării, copiii vor vinde, vor schimba sau vor dona propriile jucării, fiecare asumându-şi deciziile. Se va crea astfel un fond propice ideilor noastre, care vor fi completate de jocurile conduse de actori, ceea ce va face să crească atractivitatea şi percepţia jocurilor”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Atmosfera la târg a fost întreţinută de Littleimpro, cu diferite jocuri interactive, dar şi prezentarea unor spectacole de teatru.

“Iniţiativa de a organiza un târg, a venit ca o reacţie a unui fenomen. Vedem cu toţii că în momentul actual numărul satisfacţiilor jocurilor virtuale îl depăşeşte din ce în ce mai mult pe cel al jocurilor în care cei mici au parte de socializare adevărată. În grădiniţe, preşcolarii încă se bucură de jocuri dar, odată cu înaintarea în vârstă, copiii pierd din interesul pentru acestea. N-o să contestăm niciodată beneficiile aduse de calculator, televizor, tablete, dacă sunt folosite cu limite, dar jocurile copilăriei trebuie să fie cele desfăşurate în parcuri, în care copilul socializează, aleargă, se implică. Şi pentru că vorbim de implicare, obişnuim copiii să ia decizii, exersându-şi abilităţi de actori, de antreprenori, făcându-şi astfel un serviciu pe termen lung”, a mai spus Lucian Onciu.

Evenimentul va avea şi un segment “donaţii”, unde copiii vor putea dona jucării şi cărţi la centrul de colectare.

Articolul precedentALERTĂ ANM: COD PORTOCALIU de vreme severă imediată în județul Vaslui!
Articolul următorFOTO: Vasluiul a marcat Ziua Absolventului