Decizia guvernului ucrainean de a interzice exportul de zahăr în perioada 5 iunie-15 septembrie lasă piața locală fără o resursă importantă, România fiind cel mai mare importator din statul vecin.

Se anunţă noi scumpiri la raft. Preţul unui produs consumat zilnic de români ar putea creşte, după ce Ucraina a decis să interzică temporar exporturile către ţara noastră. 

Până pe 15 septembrie, România nu va mai putea importa zahăr din Ucraina, iar acest lucru reprezintă o adevărată lovitură pentru ţara noastră, în contextul în care suntem cei mai mari importatori de zahăr din statul vecin.

Procesatorii spun că ţara noastră nu are stocuri suficiente. Astfel, ne putem așteapta la scumpiri la raft sau chiar probleme de aprovizionare.

Dacă acum putem cumpăra cu 6 lei un kilogram de zahăr, în perioada următoare am putea scoate din buzunar pentru aceeaşi cantitate chiar şi 8 lei. Scumpirile vin intr-o perioadă în care cererea este în creștere.

Articolul precedentPericolele ascunse în testerele de machiaje. Motivele pentru care nu ar trebui să le folosești niciodată în magazin
Articolul următorMotivul pentru care trebuie să pui o pungă de plastic, în mașina de spălat, când speli rufe. Vei rămâne uimit