Un profesor de geografie al Liceului ”Emil Racoviţă” (LER) Vaslui a dat în judecată unitatea liceală și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, după ce a fost sancţionat de comisia de disciplină a LER, cu diminuarea salariului.

Motivele invocate de membrii comisiei sunt legate de faptul că dascălul ar fi dus o campanie ”sistematică şi continuă” de hărţuire a elevilor cu note foarte mici. După aplicarea sancţiunii, cadrul didactic a ieşit la pensie.

Dumitru Stoian, fost inspector şcolar, a contestat sancţiunea primită, solicitând restituirea sumelor reţinute din salariu.

Într-o primă fază s-a adresat conducerii ISJ, care l-a îndemnat pe profesorul vasluian să se adreseze instanţelor de judecată pentru a se soluţiona acest litigiu.  ”Consider că este inadmisibil să fie încălcate atât de grosolan drepturile unei persoane prin omisiune, indiferentă, neglijenţă ori abuz şi să se comunice cu nonşalanţă faptul că nu s-a rezolvat contestaţia, dar că se poate adresa instanţelor de judecată”, a precizat profesorul Dumitru Stoian.

Acesta susţine că ”elevii clasei respective erau slab pregătiţi la disciplina geografie” și din acest motiv primeau note mici.

Deocamdată, Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză Inspectoratului Şcolar, motivând că Dumitru Stoian și mutat domiciliul și ”nu a comunicat nicio adresă la care să-i fie comunicate actele de procedură”.

În privinţa deciziei de sancţionare, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis declinarea dosarului către Tribunalul Vâlcea, în circumscripţia căruia îşi are domiciliul în prezent profesorul vasluian.

Articolul precedentAuraș June, cu gol la Under 18
Articolul următorCertificat de înmatriculare fals, descoperit la Vama Albiţa