Miercuri dimineață, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Bârlad, a ajuns direct pe masa de operație la spitalul din localitate după ce a fost înjunghiat de un bărbat în vârstă de 52 de ani. Victima era în compania unui prieten, pe care agresorul îl bătuse cu o seară în urmă din cauza unei reclamații depuse la poliție de sora acestuia, în care îl acuza de agresiune sexuală asupra fiicei de 11 ani.

Întreg incidentul a izbucnit marți seara (n.r. – 30 iulie) când Dragoș P., un tânăr din Bârlad a ieșit din casă și s-a așezat pe o bancă din fața Judecătoriei Bârlad și, după cum susține el, făcea chestionare pentru examenul de dobândire a permisului de conducere.

În acest timp l-a observat pe Nicu Iorga, un bărbat în vârstă de 52 de ani, care a trecut pe lângă el fără să-i spună nimic, dar care după aproximativ 15 minute a revenit însoțit de fiul său în vârstă de 19 ani și alți doi indivizi. Dragoș P. spune că îl cunoștea dinainte pe agresor, fiindu-i și vecin de cartier.

Nicu Iorga – bărbatul suspect de agresiune

„În urmă cu aproximativ trei săptămâni, acest Nicu Iorga mi-a agresat nepoata în vârstă de 11 ani, a vrut s-o violeze. Iar el aseară m-a întrebat de ce sora mea a depus plângere la poliție împotriva lui și a început să mă lovească”, ne-a declarat Dragoș P.

Tânărul, agresat doar de Nicu Iorga și fiul său, a sunat la 112 iar un echipaj al Jandarmeriei care s-a deplasat la fața locului l-a îndrumat să facă plângere la sediul poliției. Dragoș P. a mers în aceeași seară la Poliția Municipală Bârlad unde a depus o plângere pe numele celor doi agresori.

„Am depus plângerea, nu s-a făcut nimic, nici amendă, nici măcar nu l-au căutat. Mi-au spus să merg acasă că se ocupă ei”, susține Dragoș P.

Ieri dimineață, Dragoș P. a ieșit din casă și mergea împreună cu un prieten – Vlad B., la un bar din apropiere pentru a bea o cafea. În drumul lor s-au întâlnit cu Nicu Iorga și fiul său, care erau în fața scării unde locuiesc ei.

În momentul în care cei patru s-au intersectat, au început să-și adreseze injurii, iar de aici până la bătaie nu a fost decât un pas. În timp ce se loveau, Dragoș P. a văzut cum lui Nicu Iorga i-a căzut un cuțit pe care acesta îl ținea la brâu și a strigat la prietenul său să fie atent. În învălmășeala creată Vlad nu a mai auzit avertismentul lui Dragoș P.

Vlad Boroș – tânărul înjunghiat

„Fiul lui Nicu Iorga a ridicat cuțitul și l-a înmânat tatălui său. Vlad a apucat să strige către mine „ajutor!” și în momentul în care am vrut să mă duc spre el, fiul agresorului mi-a ținut calea și a început să mă lovească. Nu am văzut când l-a înjunghiat. Am văzut doar că Vlad a fugit și cei doi au venit din nou spre mine spunându-mi „b**angiule, tu trebuia să fii!”, iar eu am început să fug după prietenul meu”, a mai spus Dragoș P.

Când și-a văzut prietenul înjunghiat a sunat la 112 solicitând ajutorul ambulanței. La fața locului au sosit și echipaje ale poliției care l-au găsit pe agresor la domiciliul său. Oamenii legii l-au condus pe Nicu Iorga la sediul poliției pentru audieri.

„Apelul a fost efectuat la ora 10:10, de la un bărbat care afirma că un tânăr a fost lovit în zona spatelui cu un cuțit. Incidentul s-a petrecut pe o alee între bulevardele Republicii și Epureanu. Victima a fost transportată la spitalul din Bârlad. Bărbatul bănuit de comiterea faptei are vârsta de 52 de ani, este din Bârlad. El a fost identificat la scurt timp și condus la sediul poliției pentru audieri. Având în vedere că în acest caz se prefigurează o tentativă la infracțiunea de omor, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, care urmează să dispună măsurile preventive sub acest aspect”, a declarat pentru Realitatea de Vaslui, Mihaela Ștraub – purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Tânărul înjunghiat a fost transportat la spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad unde a fost băgat direct în sala de operații. Medicii au stabilit că acesta avea două plăgi înjunghiate care însă nu i-au atins organele vitale, una fiind deasupra omoplatului, cuțitul ajungând până în claviculă, iar cealaltă fiind pe lângă coloana vertebrală și în care cuțitul a ajuns în planurile musculare. Vlad B. este stabil și internat sub supraveghere în secția ATI.

Cât despre reclamația de la care a pornit întreg conflictul între cele două tabere, tânărul spune că nu s-a făcut nimic.

„În dosarul cu nepoata mea de 11 ani, polițiștii au spus că doar l-au audiat pe Nicu Iorga și că doar i-a dat o înghețată, nimic mai mult și că nu e nici o tentativă de viol”, declară Dragoș P.

Articolul precedentMinorul răpit de lângă tatăl său, parcă a intrat în pământ! Alerta de răpire a fost dată cu 8 ore întârziere!
Articolul următor7 străzi din Bârlad, nu vor avea apă vineri, 2 august 2019, între orele 9 – 14 !