Un bărbat din Vutcani, județul Vaslui, a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Banca, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și distrugere.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Secția 7 Poliție Rurală Banca  – au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 21 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și distrugere.

„În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în noaptea de 13/14 februarie a.c., bărbatul a sustras un autoturism parcat într-un garaj situat în localitatea Vutcani, județul Vaslui. Deși nu poseda permis de conducere, acesta a condus autoturismul pe drumul european DE 581, drumurile județene DJ 244A și DJ 244 H. Pe raza satului/comuna Viișoara, a pierdut controlul direcției de deplasare într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă și a rămas blocat într-o rigolă, provocând avarii autoturismului. Ulterior, acesta a abandonat autoturismul pe raza comunei Viișoara, județul Vaslui”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Pe perioada derulării activității infracționale, bărbatul a sustras din autoturism mai multe bunuri și sume de bani, prejudiciul rezultat în cauză fiind estimat la peste 4 000 lei.

Duminică, 16 februarie a.c., împotriva bărbatului a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, ulterior, bărbatul de 21 de ani fiind arestat preventiv pentru 30 de zile de către Judecătoria Bârlad.

Bărbatul este cercetat în mai multe dosare penale ce au ca obiect infracțiuni de furt, distrugere dar și infracțiuni la regimul rutier. Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale.

Articolul precedentAutoturism furat din Franța, descoperit în Vama Albița
Articolul următorAutorii actelor de vandalism, identificați!