O ambulanță BGS care transporta patru pacienți la Centrul de Dializă din Vaslui a fost lovită de un TIR pe raza localității Podeni (comuna Vulturești) într-o curbă spre Buhăești. Șoferul profesionist de pe autotren nu a oprit la locul accidentului.

Imediat, la fața locului au fost alocate echipaje medicale și autospeciale ale pompierilor. Ambulanța a fost găsită cu partea din față într-un șanț de la marginea drumului.

„Au fost acordate îngrijiri medicale pentru 4 persoane, trei dintre persoanele ce trebuiau dializate fiind apoi transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui cu traumatisme cranio faciale și escoriații (o persoană de sex feminin în vârstă de 58 ani și două persoane de sex bărbătesc, cu vârste de 67 respectiv 68 ani). De asemenea, la UPU Vaslui a fost transportat și conducătorul auto al ambulanței (32 ani), acesta fiind diagnosticat cu traumatism cranio facial. Cel de-al patrulea pacient din ambulanță nu a necesitat îngrijiri medicale”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Șoferul TIR-ului a fost găsit la 11 kilometri distanță de locul producerii accidentului. El a motivat că nu a oprit imediat pentru că nu a avut loc, ca să nu incomodeze circulația rutieră.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentJoi, 31 octombrie, bârlădenii nu vor avea apă la robinet!
Articolul următorMicrobuz furat în Germania oprit la frontieră, în Vama Albița