Municipiul Vaslui are de astăzi primul spital privat de oncologie și îngrijiri paliative din judeţ.

Noua unitate spitalicească are 14 paturi pentru internări de zi – oncologie și 18 paturi pentru îngrijiri paliative.

Investiţia aparține soților Dana Loredana și Marian Radu și se ridică la peste un milion de euro.

Directorul medical al noului spital, Vladimir Poroch, care deţine și funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale de Îngrijiri Paliative, a mulţumit autorităţilor pentru sprijin și a vorbit despre necesitatea extinderii sectorului de îngrijiri paliative, acoperit în ţara noastră doar în proporţie de 10%. ”Mă bucură foarte mult interesul autorităţilor locale pentru dezvoltarea acestui pilon. Toată lumea ştie că în îngrijirea paliativă abordarea este de tip holistic. Ne interesează atât planul fizic, dar în aceeaşi măsură planul social, psiho-emoţional şi spiritual al nevoilor acestor pacienţi care sunt îngrijiţi aici şi sunt îngrijiţi bine, mulţumită corpului medical din acest spital. Avem privilegiul nu atât să ne urmăm o profesie, cât să ne îndeplinim şi o misiune umană, aceea de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie”, a spus Vladimir Poroch.

Primarul Vasile Pavăl, prezent la momentul inaugural, i-a felicitat pe managerii spitalului, ținând cont că zona Vasluiului este slab acoperită pe paliație, activitate care trebuie extinsă, deoarece oamenii au nevoie de astfel de servicii.

”M-am întâlnit cu oamenii care au construit acest spital şi nu am făcut altceva decât ceea ce trebuie să facă un conducător al comunităţii, adică să-i îndrume, să-i sprijine și să le dea curaj să meargă mai departe în momentele în care se gândeau să renunţe, în momentele de cumpănă, de îndoieli. Îi voi susţine în continuare, pentru că mai au proiecte şi trebuie să întregim această pleiadă a serviciilor medicale zona noastră”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba de sfinţire a noii unităţi medicale.

GALERIE FOTO

Articolul precedentVIDEO: Noiembrie, propusă luna Emil Racoviță în Vaslui
Articolul următorVIDEO. Scandal la capturarea câinilor fără stăpân de pe străzile din Bârlad