Actiunea de control a Politiei Rutiere, organizata vineri noaptea in Bucuresti si in Judetul Ilfov, a urmarit in principal conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului, dar si alte categorii de abateri de la normele de circulatie

Un bărbat de 34 de ani din localitatea Băbușa, comuna Băcești, județul Vaslui,  a fost reținut de polițiștii negreșteni pentru 24 de ore, după ce a săvârșit o nouă infracțiune la regimul rutier.

Polițiștii Poliției Orașului Negrești efectuează cercetări față de un bărbat de 34 de ani din localitatea Băbușa, comuna Băcești, județul Vaslui,  bănuit de săvârșirea în mod repetat a infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În ziua de 29 noiembrie a.c., bărbatul a fost identificat conducând un autoturism pe strada Mihail Kogălniceanu din orașul Negrești, județul Vaslui.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În data de 06 decembrie a.c., Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui a comunicat că bărbatul avea o alcoolemie în sânge de 2,37 mg/litru.

Având în vedere faptul că bărbatul a fost depistat în perioada septembrie-octombrie a.c. de încă două ori, pe raza localităților Băcești și Negrești, conducând autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii rutieri l-au reținut în cursul zilei de ieri pentru o perioadă de 24 de ore.

Astăzi, Judecătoria Vaslui a admis cererea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Vaslui și a emis față de inculpat un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentBârlad: Haine și încălțăminte de „firmă”, contrafăcute, confiscate de polițiști
Articolul următorVictorie clară în fața CSȘ 2 Bacău