Un vasluian în vârstă de 35 de ani a fost arestat în județul Neamț după ce polițiștii au stabilit că acesta, împreună cu un alt individ din Botoșani, a înșelat o bătrână de 75 de ani prin metoda „Accidentul”. Cei doi au reușit s-o păgubească pe victimă de peste 6.000 de lei.

Totul s-ar fi întâmplat în luna septembrie când bărbatul din Botoșani a sunat o femeie din localitatea Cordun (jud. Neamț) și i-a spus că fiul său a fost implicat într-un accident rutier. Bărbatul i-a mai spus victimei la telefon că pentru a scăpa fiul său, este nevoie de un ajutor financiar, motiv pentru care va trimite pe cineva să ia banii.

Imediat a intrat în schemă Daniel Parpalia, vasluianul care s-a deplasat la locuința femeii în vârstă de 75 de ani și a luat suma de 1.000 de euro și 2.000 de lei.

Ulterior, victima a luat legătura cu fiul său și constatat că acesta era bine, nefiind implicat în vreun accident rutier. Și-a dat seama că a fost păcălită și a depus imediat plângere la poliție.

Polițiștii au intrat pe fir și după efectuarea de cercetări au reușit să-i identifice pe cei doi escroci. Daniel Parpalia a fost prezentat azi în fața magistraților de la Judecătoria Roman care au emis un madat de arestare pentru 30 de zile, pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune.

„Bărbatul de 40 de ani, din Botoșani, este cercetat de polițiști în stare de deținere, fiind deja încarcerat în alte cauze. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Articolul precedentPolițiștii au prins în trafic o vasluiancă fără permis de conducere
Articolul următorPolițistul care s-a împușcat în cap la Caracal, este din Bârlad