Până acum, în județul Vaslui doar 2.500 de persoane au acceptat să participe la campania “Let’s Do It România”, de pe 15 septembrie.

Coordonatorii județeni ai proiectului mizează pe 22 mii de voluntari.

”Vrem să ajungem la vasluieni pe toate căile. În acest an ne dorim să avem o mobilizare bună a voluntarilor atât în mediul urban, cât și în cel rural. Până în data de 15 septembrie vom mai face o serie de activitățI pentru promovarea proiectului. Scopul proiectului este unul educativ, pentru că la activități participă foarte mulți tineri. Adunăm gunoiaele din extravilanul localităților, nu intrăm în localități. Este o problemă cu aruncatul gunoaielor pe câmpuri, albii de râuri, etc. Implicăm tinerii în proiect, pentru ca ei să înțeleagă că mediul este la fel ca acasă la noi și nu putem lăsa gunoaie în urma noastră”, a declarat Ioan Crețu, coordonatorul “Let’s Do It România” la nivel de Vaslui.

Până la această dată, 40 de primării din mediul rural au confirmat participarea la campanie, precum și cele din zonele urbane ale județului.

”Fiecare voluntar va primi saci și mănuși la punctele de înregistrare. În municipiul Vaslui, centrul de înregistrare va fi la Casă de Cultură, iar în Bârlad în Grădina Publică, lângă Centrul de Informare Turistică. Voluntarii vor fi prezenți la punctele de înregistrare la ora 9.30 și vor beneficia de un mic instructaj având la bază manualul de curățenie, după care vor merge în zonele unde au fost repartizați. Pentru voluntarii din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși se va asigura transportul până la perimetrele de unde se vor colecta deșeurile. La ora 14, fiecare responsabil de zonă va raporta câți saci de deșeuri au fost adunați”, a mai spus Ioan Crețu.

La program participă cinci operatori de salubritate, care au la dispoziție 16 trasee pentru a colecta sacii de gunoaie, adunați din cele patru zone în care a fost împărțit județul Vaslui.

 

Articolul precedentPolițiștii, în mijlocul elevilor, la deschiderea noului an școlar
Articolul următorAproximativ 36.500 țigarete de contrabandă descoperite la frontieră