Primăria Vaslui a finalizat proiectul ”Urban agriculture for changing cities: governance models for better institutional capacities and social inclusion” (AgriGo4Cities), prin care va amenaja o grădină urbană.

Beneficiarii acesteia vor fi 30 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (15 persoane vârstnice și 15 copii – beneficiari ai centrelor de zi care funcționează la nivelul Municipiului Vaslui).

”Pentru a contribui la realizarea obiectivului general şi obiectivelor specifice ale proiectului, dintre activităţile de proiect derulate de către Municipiul Vaslui în calitate de partener, a fost  dezvoltat și implementat un plan de acțiune care să promoveze agricultura urbană participativă ca metodă de  a îmbunătăți capacitățile instituțiilor publice locale în a răspunde provocărilor date de excluziunea economico-socială a grupurilor vulnerabile”, au declarat coordonatorii proiectului.

Proiectul a fost  iniţiat de către Centrul de Cercetare al Academiei Slovene de Științe și Arte – lider de proiect – şi derulat în comun cu alți 15 parteneri, inclusiv Municipiul Vaslui.

Articolul precedentVasluiul, sub Cod Portocaliu de vremea severă
Articolul următorLumea lui Constantin Tofan, prezentată la muzeul vasluian