Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reţinut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Volkswagen Passat Variant, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Cehia.

La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova  D.B., în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat Variant,  înmatriculat în Cehia.

”Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind bun cătat pentru confiscare, semnalare introdusă de Cehia, la data de 23.11.2018”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Cu privire la aspectele constatate, D. B. a declarat că dorind să achiziționeze autoturismul i-a achitat proprietarului acestuia, un cetățean ceh,  suma de 1200 de euro, în rate, pe parcursul anului 2018, urmând ca  la începutul acestui an  să finalizeze actele. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul autoturismul în cauză este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 12.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

Articolul precedentAtenție la centura de siguranță!
Articolul următorDerby la Liga Elitelor U15