Dezvăluiri incredibile în cadrul emisiunii „Culisele statului paralel”. Favorit să conducă Federația de fotbal, Gică Popescu a fost trimis la închisoare cu o zi înainte de alegerile din 2014. Gică Popescu a fost arestat în „Dosarul Transferurilor”. Pentru fostul internațional viața a căpătat un cu totul alt curs în urmă cu șase ani, când vestea că trebuie să meargă la închisoare a căzut ca un trăsnet. Nu se aștepta, nu era pregătit, iar lunile petrecute după gratii i-au adus momente de durere.

Pe 4 martie 2014, lumea fotbalului era zdruncinată din temelii: cei mai importanți oameni din fotbalul românesc urmau să meargă la închisoare. 34 de ani și 3 luni,cu executare, au însumat pedepsele pentru Borcea, frații Becali, Copos sau Gică Popescu. Iar sentința a venit cu doar câteva ore înainte de alegerile pentru șefia federației române de fotbal. Gică Popescu era marele favorit să conducă fotbalul românesc. Singurul român care a purtat banderola de căpitan al Barcelonei , omul cu 115 prezențe la echipa națională și unul dintre cei mai respectați sportivi din lume, urma să meargă după gratii pentru mai bine de trei ani.

Nimeni nu a înțeles decizia de atunci a judecătorilor. Nici măcar procurorii, cei care, după mai bine de 8 ani renunțaseră să mai ceară condamnarea lui Popescu și asta după ce fostul internațional își plătise prejudiciul până la ultimul ban. Ales de 5 ori cel mai bun fotbalist român al anului, sfert finalist de cupă mondială cu naționala României, omul care a câștigat trofee pentru Barcelona, Galatasaray si Eindhoven urma să-și petreacă următorii trei ani din viață alături de criminali, hoți si violatori.

Tatăl lui Gică Popescu, n-a rezistat. După doar 3 lui de la încarcerea fiului său a murit. Medicii spun că a făcut infarct, dar nimeni din jurul Baciului nu crede asta. Se spune că „nea Costică” nu s-a împăcat cu gândul că cineva i-a trimis fiul în pușcărie.

Și asta doar pentru ca un ilustru necunoscut să poată conduce, pentru alții, fotbalul românesc. La federație, președinte a ajuns Burleanu, un produs politic, fără nicio legătură cu performanța fotbalistică. Iar mini președintele și-a îndeplinit cu brio ordinele. A prăbușit fotbalul românesc, iar federația română de fotbal a devenit afacerea de familie a lui Vasile Dâncu. „Gica Popescu (a fost arestat – N.R.) tot la ordinele lui Maior si Dancu, cu complicitatea lui Ponta si Gabi Oprea, (…) îmi pare rău de Gică Popescu, nu merita așa ceva, e un simbol al României. Dar asta i viața..” a declarat Cristian Rizea la Realitatea Plus.

Dezvălurile „deputatului fugar” au creat emoție în plătonul emisiunii „Culisele statului paralel. Realizatoasrea Anca Alexandrescu a explicat, cu lacrimi în ochi, de ce a fost atât de mișcată de drama lui Gică Popescu. „Atunci când eram copil, tatal meu, jurnalist sportiv (Horia Alexandrescu – N.R.) mă lua alături de el la meciurile de fotbal și știu ce a reprezentat Gică Popescu pentru Romania. A fost un moment ingrozitor. (trimiterea lui Popescu în spatele gratiilor – N.R.)”.

Și omul de afaceri Dorin Iacob, invitat permanent al emisiunii „Culisele statului paralel” a fost la fel de mișcat de povestea fostului căpitan al „Generației de Aur”. 

Articolul precedentTrei străzi din cartier Deal, au intrat în programul de asfaltare
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 89. Isterie în politică: Parlamentul se schimbă la față