Un individ cunoscut ca fiind extrem de violent în localitatea Gherghești din județul Vaslui, a violat o femeie în vârstă de 85 de ani după care a sunat la 112 și a cerut ajutor. Totul s-a întâmplat duminică noaptea spre luni.

Femeia de 85 de ani locuia singură, iar un vecin de-al acesteia – Claudiu Râmba (27 de ani), a pătruns în gospodăria ei de mai multe ori, sustrăgându-i mai multe bunuri. Chiar duminică, 10 noiembrie a.c., suspectul a fost surprins de proprietară pe când îi sustrăgea mai multe sticle de ulei, însă și-a văzut nestingherit de treabă, bătrâna neputând să-i opună rezistență.

Văzând că bătrâna de 85 de ani nu a chemat poliția să-l reclame pentru furt, Claudiu Râmba a prins curaj și noaptea a dat buzna peste octogenară. Prin acte de violență, a întreținut relații sexuale cu victima, apoi a lăsat-o agonizând.

Probabil cuprins de remușcări dar și de faptul că ar putea risca să fie acuzat și de infracțiunea de omor calificat, în caz că bătrâna nu supraviețuia, Claudiu Râmba a sunat la 112 și dându-și altă identitate a spus oamenilor legii că a văzut un vecin de-al femeii cum sărea gardul în curtea respectivă. Bătrâna a ajuns la spitalul din Bârlad, unde medicii au internat-o, considerând că are nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale, ea suferind mai multe leziuni în zona genitală.

Deși le-a indicat o pistă falsă, polițiștii au efectuat cercetări și au stabilit că principalul suspect în acest caz nu este nimeni altul decât Claudiu Râmba. Imediat ce a aflat că este căutat de poliție, suspectul a părăsit localitatea Gherghești. El a fost prins însă într-o cameră de motel de pe raza municipiului Bârlad.

Pe 12 noiembrie Claudiu Râmba a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au decis să-l trimită pentru 30 de zile în spatele gratiilor, pentru comiterea infracțiunii de viol.

Articolul precedentDGASPC a sesizat DIICOT cu privire la cazul a doi fraţi minori exploataţi prin muncă
Articolul următorEduard Popica îi răspunde șefului Cancelariei Primului ministru, după ce acesta a afirma că și- dat demisia în urma rezultatului slab obținut de Viorica Dăncilă la Vasluii