În perioada 04 – 06 ianuarie 2019, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 26 misiuni, astfel:
– 19 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
– o misiune de deblocare ușă, în data de 06.01.2018. ora 15.47, în municipiul Bârlad;
– 6 intervenții pentru de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor:

● vineri, 4 ianuarie, la ora 19.45, un echipaj de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Huși, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Huși, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la nivelul trecerii coșului de fum al sobei la nivelul podului. Urmare a incendiului au ars doi metri pătrați de tavan din lemn, fiind salvată locuința cu anexele aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de elementele combustibile.

● vineri, 4 ianuarie, la ora 21.16, un echipaj de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Huși, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Urlați, comuna Dimitrie Cantemir, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la nivelul podului, în zona trecerii coșului de fum al sobei. Urmare a incendiului au ars cinci metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereală din lemn, aproximativ doi metri pătrați tavan din lemn, îmbrăcat cu lambriu din policrorură de vinil (PVC) și au fost degradate grinzile tavanului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de elementele combustibile.

● vineri, 4 ianuarie, la ora 21.21, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Bălteni Vale, comuna Bălteni, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la nivelul podului, în zona trecerii coșului de fum al sobei. Urmare a incendiului au ars doi metri pătrați de acoperiș, din țiglă, pe astereală din lemn. Pentru stingerea ultumui focar de incendiu a fost necesarp dislocarea fumoarelor sobei și a hornului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sisteme de încălzire defecte (sobă defectă).

● sâmbătă, 5 ianuarie, la ora 15.31, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Băltățeni, comuna Băcani, județul Vaslui. Din primele informatii oferite de către apelant, incendiul se manifesta la o anexa cu destinația centrală termică pe lemne, care era alipită de casa de locuit, iar în interiorul locuinței nu sunt surprinse persoane. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacară deschisă la întreaga anexă a centralei termice (confecționată din placă de material lemnos preset – OSB) cu pericol de propagare la casa de locuit. Incendiul a distrus circa 80 metri pătrați izolație termică din polistiren de pe fatada laterală a casei, camera centralei termice, aproximativ trei metri cubi lemne de foc, 14 metri pătrați OSB, 16 metri pătrați acoperiș pe structura din lemn și învelitoare din tabla, 4 ferestre, o ușă, 11 metri bagdadie din PVC, sau degradat 6 metri pătrați din acoperisul casei (o vila cu parter^etaj^mansardă). Intervenția promptă a pompierilor militari a condus la salvarea întregii locuințe cu toate bunurile din interior. În urma incendiului nu au existat victime, împrejurarea determinantă a fost un coș de fum neprotejat termic față de elementele combustibile ale acoperișului.

● duminică, 6 ianuarie, la ora 12.59, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme, fără persoane blocate în interiorul acestora, în dreptul localității Mărășești, comuna Puiești, județul Vaslui. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane; acestea au fost transportate la CPU Bârlad de către SAJ Vaslui, substația Bârlad.

● duminică, 6 ianuarie, la ora 14.59, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o casă, în localitatea Simila, comuna Zorleni. Urmare a incendiului au ars doi metri pătrați de acoperiș pe astereală din lemn, fiind salvată locuința cu cele cinci camere și anexele aferente poprietății. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de elementele combustibile.

Articolul precedentSpania caută lucrători în agricultură
Articolul următorFetiță în vârstă de 13 ani, violată de concubinul mamei