În perioada 25 ianuarie 2019, ora 16.00 – 28 ianuarie 2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 31 misiuni, astfel:

  • 24 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
  • o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cu un echipaj de stingere, în data de 01.2019, începând cu ora 16.13, la Sala Polivalentă a Sporturilor din Municipiul Vaslui, la un eveniment public de amploare.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 01.2019, începând cu ora 22.00, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Zorleni, comuna Zorleni, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta violent într-o încăpere, cu probabilitatea de propagare la întreaga locuință. Urmare a incendiului au ars uși, ferestre, diferite bunuri și mobilier, 10 metri liniari de bagdadie din scândură și a fost degradată tencuiala. A fost salvată locuința cu bunurile aferente din celelalte încăperi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric al unui aparat electrocasnic.
  • o misiune de degajare a țurțurilor și gheții de pe acoperișuri, ce puneau în pericol trecătorii, în data de 26.01.2019, începând cu ora 12.20, în Municipiul Vaslui, misiune a două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui.
  • în data de 26.01.2019, începând cu ora 15.30, ”Containerul de iluminat” din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, cu echipajul aferent a fost dislocat în sprijinul comunităților afectate de avariile la rețeaua de alimentare cu energie electric din orașul Urziceni și au început deplasarea spre județul Ialomița. Echipajul supraveghează instalația de producere a energiei electrice pentru funcționarea în parametri optimi.
  • o misiune de salvare a vieții semenilor noștri, în data de 01.2019, ora 18.40. Intervenție contracronometru a pompierilor vasluieni, unde militarii Detaşamentului de Pompieri Vaslui au intervenit în sprijinul ambulanței de Terapie Intensiva Mobilă, cu echipajul şenilatei, pentru transportul unui pacient inconştient, în vârstă de 50 ani, la ambulanţă, din suburbia Bahnari a Municipiului Vaslui. Pacientul a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 01.2019, începând cu ora 22.10, a Detașamentului de Pompieri Vaslui, Garda de intervenție nr. II Negrești. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Rafaila, comuna Rafaila, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la hornul sobei cu posibilitatea de propagare la întreg acoperișul casei. Urmare a incendiului au ars trei grinzi, căpriori, aproximativ trei metri pătrați de tavan din scândură. A fost salvată locuința cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum, neprotejat termic față de elementele combustibile.

–          o misiune de stingere a incendiilor, în data de 27.01.2019, începând cu ora 17.23, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Bârlad, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta în podul casei, cu posibilitatea de propagare la întreaga locuință. Urmare a incendiului au ars 70 metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereală din lemn . A fost salvată locuința cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum, neprotejat termic față de elementele combustibile.

Articolul precedentȘedință de bilanț la IPJ Vaslui
Articolul următorProtocol de colaborare între LPS și CSM Vaslui