Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștința opiniei publice că, zilele trecute, s-a finalizat campania de plantări de toamnă. Localitatea și-a îmbogățit zestrea verde cu încă 430 de copaci și circa 4.000 de butași de trandafiri, echivalentul a cel puțin o jumătate de hectar de pădure.

Principalele zone unde s-au făcut plantări sunt Cartierul „Mihai Eminescu, pe străzile Titu Maiorescu și Veronica Micle. Aici au fost plantați, cu sprijinul personalului Garnizoanei Bârlad, 165 de puieți de salcâm. De asemenea, alți 35 de puieți din aceeași specie au fost plantați și pe strada Trestiana. Străzile Gheorghe Doja și Constantin Hamangiu „găzduiesc” din această toamnă 130 de tei, în timp ce mai multe locuri de joacă și parcări din oraș vor fi umbrite de 50 de platani. Și parcurile și spațiile verzi ale orașului și-au completat zestrea cu încă 4.000 de butași de trandafiri multicolori.

În premieră la Bârlad, o stradă (Mihail Kogălniceanu) va fi înfrumusețată de 50 de arbori din specia Albizia (arborele de mătase), originari din Asia, cunoscuți și sub numele de „Summer Chocolate”. Numai în ultimii doi ani și jumătate, în total, în Bârlad s-au plantat peste 1.500 de puieți, din diferite specii, un record pentru oraș, într-un timp atât de scurt.

„Ținem foarte mult la spațiile verzi ale orașului și, așa cum am mai spus, pentru fiecare copac ce se va usca din cauze naturale sau pe care vom fi nevoiți să îl sacrificăm din motive bine întemeiate vom planta zeci, în loc. Este o acțiune care va continua și pe viitor, întrucât trebuie să ne gândim serios la sănătatea noastră și a copiilor noaștri, mai ales că ne-am asumat un obiectiv clar: reducerea cât mai mult a gradului de poluare a localității. Pentru acțiunea din această toamnă vreau să le mulțumesc în mod deosebit celor de la Garnizoana Bârlad și domnului comandant col. Sorin Bălan, care ne-au dat concursul și ne-au sprijinit cu plantările din Cartierul „Mihai Eminescu””, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Întrucât, în unele zone în care s-au făcut plantări de toamnă, au apărut cazuri – așa cum s-a mai întâmplat – în care unele persoane certate cu bunul simț au rupt puieții, primarul Dumitru Boroș face apel la populație să sesizeze orice viitoare fapte similare, pentru a putea fi luate măsurile care se impun. Totodată, localnicii sunt rugați să păstreze intact spațiul verde al municipiului.

Articolul precedentDeputat PSD: ”Salariile sunt mici în economie!”
Articolul următorMOŞ CRĂCIUN A AJUNS DEJA LA CENTRUL ŞCOLAR PENTRU EDUCAŢIE INCLUZIVĂ NEGREȘTI