Astăzi, Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă ediție a Zilelor liceului.

Sub genericul ”O școală incluzivă”, conducerea liceului vasluian a ținut să evidențieze ultimele proiecte europene derulate anul trecut și la care au participat atât elevi, cât și dascăli ai instituției liceale.
Au fost prezentate rezultatele proiectului de mobilități ”O școală prietenoasă”. De asemenea, au fost evidențiate punctele forte ale subproiectului ”Pași spre succes!” (PASS), din cadrul proiectului pentru învățământul secundar ROSE.
În final, conducerea LSP Vaslui i-a premiat și felicitat pe elevii ”Ambasador junior”, participanți în cadrul Programului Educativ ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”.
”Prin proiectele derulate, liceul nostru a devenit școală incluzivă, o școală pentru fiecare dintre elevi, fie că aceștia sunt supuși riscului de excluziune socială din cauza dificultăților financiare, fie că provin din familii în care unul sau ambii părinți sunt plecați la muncă în străinătate, fie că provin din familii din R.Moldova stabilite în țara noastră sau provin din familii mixte, fie că sunt elevi cu cerințe educaționale speciale”, a spus Gina Cucoș, directorul LSP Vaslui.
La rândul său, subprefectul Mircea Gologan i-a felicit pe profesori și elevi pentru implicare în viața comunității și rezultatele obținute la diferite concursuri și olimpiade școlare, neuitând să amintească faptul că a fost elevul acestui liceu.
”Este un liceu care formează adevărați oameni, iar astăzi ocupă diferite funcții cheie în administrația locală, în Parlament, la diferite companii sau multinaționale. Vă felicit pentru ceea ce faceți și vă doresc un an cu rezultate și mai bune”, a spus subprefectul Mircea Gologan.
Zilele Procopiu au mai cuprins concursuri, dezbateri, ateliere, conferințe și sesiuni de comunicări ale elevilor.

FOTO

Articolul precedentGreva de la Rulmenți, monitorizată de prefect
Articolul următorMesajul emoționant al elevului Rareș Diaconu