Timp de o săptămână, Şcoala “Dimitrie Cantemir” Vaslui este în sărbătoare. Sub titulatura “Zilele Cantemiriene”, conducerea unităţii gimnaziale a pregătit o serie de manifestări dedicate patronului spiritual, Dimitrie Cantemir.

Debutul a avut loc marți cu simpozionul “Cantemiriana sub semnul Centenarului”.

Muzeograful Laurențiu Chiriac, de la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”, profesorul Nicolae Ionescu și profesoara Claudia Tărnăuceanu, de la Universitatea ”Al.I.Cuza” Iași, au vorbit despre personalitatea domnitorului, moderatorul dezbaterii fiind profesorul Teodor Pracsiu.

Invitate de onoare au fost fetele de la Corala Fantasia, pregătite de profesorul Vasile Negură, care au susținut un scurt moment artistic.

Astăzi, elevii şcolii au participat la concursul “Matematica-aventura cunoaşterii”, concurs interşcolar ajuns la a șaptea ediţie.

Tot în cadrul Zilelor Şcolii, sâmbătă se va desfăşura concursul interjudeţean “Descrierea Moldovei”, aflat la a șaptea ediție.

În cadrul acţiunii “Şcoala părinţilor”, psihologul Anca Ailincăi a prezentat ”Strategii de disciplinare pozitivă”.

Nu lipsesc programele artistice ”Unire-n cugetși-n simțiri” și ”Sub semnul Centenarului”, iar preșcolarii de la Grădinița 6, structură a școlii, vor organiza simpozionul județean ”Comoara din cămara bunicii”, aflat la a doua ediție.

Articolul precedentS-a urcat la volan fără a avea permis de conducere și a accidentat un minor
Articolul următorZiua Armatei va fi marcată la Vaslui