Gabriela Plăcintă, inspector general ISJ Vaslui

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a ținut să marcheze Ziua Culturii Naționale printr-un mesaj de suflet adresat dascălilor din județ.

Gabriela Plăcintă, șefa învățământului vasluian, le-a cerut dascălilor să contribuie la afirmarea în spațiul universalității a identității lingvistice și culturale a românilor.

”Ziua Culturii Naționale este unul dintre acele momente în care trăim sentimentul limbii române curate și expresive, iubirea de neam, de patrie și dorina de a redescoperi istoria, tradițiile, miturile, doinele și baladele ce poartă virtuțile vechimii, folclorul ca expresie a existenței naționale, natura spațiului mioritic privind peste vârfuri la universurile succesive sau visând un vis ferice. Și pentru că toate acestea/Trebuiau să poarte un nume,/Un singur nume,/Li s-a spus/Eminescu, după cum definește Marin Sorescu grandoarea unui univers de care ne apropiem cu timiditate, dar și cu un dor de nemărginit, cu dorul de a descoperi esența sufletului românesc. Nu putem decât să ne mândrim că unul dintre argumentele existenței noastre este Eminescu. La mulți ani, întru veșnicia culturii române!”, a precizat Gabriela Plăcintă.

Elevii și dascălii vasluieni nu l-au uitat pe Mihai Eminescu nici în acest an, marcând cei 169 de ani de la naşterea sa prin organizarea unor serie de activități cultural-artistice.

Articolul precedentȘcoala ”Mihai Eminescu” Vaslui și-a omagiat patronul spiritual
Articolul următorAntrenamente la pielea goală