Ambulanța SMURD tip B2 (EPA) și un echipaj specializat au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical pentru doi minori din localitatea Parpanița, suburbie a orașului Negrești.

La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui. La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite în stare de inconștiență două persoane de sex masculin, cu vârste de 9 respectiv 13 ani.

Au fost imediat începute manevrele de resuscitare, victimele fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Victimele au fost diagnosticate cu intoxicație cu monoxid de carbon și gaz metan. Victima în vârstă de nouă ani a fost predată în stare de conștiență medicilor din cadrul UPU Vaslui.

Din primele cercetări, cei doi copii s-ar fi intoxicat din cauza scăpărilor de gaz și aerisirii insuficiente a încăperii în care era amplasat un duș instant care funcționa prin racordarea la o butelie tip GPL.

Cercetările sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentAdrian Streinu-Cercel: „O să începem noul an cu masca pe figură și vrem să-l terminăm fără mască pe figură”. Recomandările specialistului pentru seara de Revelion
Articolul următorBilanț coronavirus 31 decembrie: 4.322 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 şi 171 de decese