Zece adolescenţi dintre primii 17 aduşi de pe litoral cu autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au fost depistați pozitivi  în urma testelor efectuate la Spitalul de Urgenţă din Bârlad.  Alți 12 tineri așteaptă rezultatele.

Totul a început după ce două tinere au fost confirmate cu COVID-19 în urma unui majorat la care se pare că au participat aproximativ 40 de tineri.

Una dintre adolescentele prezente la petrecere, fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui a ajuns pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fiind adusă de tatăl său, deoarece prezenta semne de răceală. A fost testată pentru COVID-19, apoi a plecat acasă.

Și nu doar că nu a așteptat rezultatul testului , dar a plecat cu prietenii cu care fusese la majorat la mare. Cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile şi la pensiuni particulare în Costinești. În cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat că fiica ambulanţierului este infectată cu virusul SARS-CoV-2. În aceeaşi zi, tatăl adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanţă a SAJ Vaslui pentru a-şi aduce fiica la spitalul din Bârlad, unitatea suport pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Vaslui.

„La cererea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi în urma analizei Comandamentului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Vaslui, ISU a deplasat două autospeciale pentru a reloca de pe litoral un grup de tineri despre care ar exista indicii că ar fi contacţi direcţi ai unei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV 2. Miercuri dimineaţă au sosit la Bârlad un număr de 17 copii care au fost testaţi, câţiva dintre ei fiind simptomatici. Un microbuz trimis de ISU Vaslui a adus în cursul zilei de miercuri încă 12 copii care au fost duşi la spitalul din Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 39. Cum să-ți iei Lamborghini cu bani de la guvern?
Articolul următorAccident rutier în comuna Banca! Unul dintre șoferi a ajuns la spital (FOTO)