CAZ INEDIT. O tânără mămică din Bârlad a fost protagonista unui episod neplăcut în relația cu polițiștii locali din localitate. Aceștia din urmă au amendat-o cu 500 de lei pentru faptul că pe scara blocului, la intrarea în apartament, femeia își ținea încălțămintea fetiței în vârstă de șase ani, iar în curtea din spatele blocului o căsuță din plastic și un mini-tobogan, destinat celor doi copii de vârstă primară.

Tânăra mămică a rămas perplexă când a citit procesul verbal și a văzut că este amendată cu 500 de lei pentru faptul că pe casa scării ținea un suport cu încălțăminte al fetiței în vârstă de 6 ani, iar în curtea interioară a blocului, două jucării de exterior (un mini-tobogan și căsuță din plastic). De asemenea, bârlădeanca susține că în fața a două apartamete nelocuite, cu acordul proprietarilor respectivi, mai ținea periodic o bicicletă pentru copii și un landou. Lucru pentru care, polițiștii locali din Bârlad au aplicat sancțiune.

„În calitate de chiriaș în ap xx al blocului xx de pe bd epureanu nr xx din Bârlad apare depozitat un cărucior un suport cu incălțăminte, mirosul degajat deranjând cetățenii blocului. Deasemeni prin montarea unor elemente de decor (n.r. – jucăriile de exterior) a blocat accesul la scara de urgență din exteriorul blocului. Totodată are depozitat pe scara blocului o bicicletă și un landou”, se arată în procesul verbal întocmit de un polițist local.Imagine

Femeia în vârstă de 28 de ani, susține că în cursul zilei de 22 iulie a mers la sediul Poliției Locale pentru a cere lămuriri și eventual anularea procesului verbal de contravenție. Ea susține că nu a găsit înțelegere și că va contesta sancțiunea aplicată în instanță.

Ulterior, după vizita sa la sediul Poliției Locale, la adresa cu pricina s-a prezentat de două ori în cursul după-amiezei un echipaj de poliție locală care iar fi spus contravenientei să mute jucăriile exterioare în locul inițial, adică între niște suporți de întins rufe și scara exterioară de evacuare, locul pentru care în prima fază a fost amendată.

Imagine

Conform procesului verbal, femeia a fost amendată cu 250 de lei pentru faptul că ține suportul de încălțăminte, bicicleta și landoul pe casa scării și cu alți 250 de lei pentru jucăriile exterioare amplasate în curtea interioară a blocului, cu condiția să achite amenda în termen de 24 de ore.