Un număr de doisprezece minori au dispărut de la începutul anului de pe raza județului Vaslui, șapte dintre ei din Centrele Sociale Comunitare din municipiul Bârlad. Ministerul Muncii a deschis o anchetă în acest sens, urmând să verifice dacă angajații se fac vinovați pentru neglijență.

Numai în ultimul an, din două „Centre Sociale” și un „Adăpost de zi și de noapte pentru copiii străzii” din localitățile Bârlad și Vaslui au dispărut nouă minori.

  1. Stângaciu Ionuț Marian (16 ani) dispărut din Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Deși a dispărut în data de 27 ianuarie 2019, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui a anunțat dispariția abia în 16 iulie 2019.
  2. Șerban Bogdan Petruț (17 ani) , dispărut în data de 15.08.2018. Minorul este beneficiar al unei măsuri de protecție fiind internat în CSC 2 Bârlad.
  3. Pocovnicu Maria Georgiana (17 ani). La data de 20.05.2019 a plecat din CSC 1 Bârlad și nu a mai revenit.
  4. Ciuc Mariana Ioana (16 ani). La data de 14.02.2019, minora a parasit CSC nr.1 Bârlad, aparținand DGASPC Vaslui  si nu a mai revenit.
  5. Chirilă Ștefania Mitriță (15 ani). DGASPC VASLUI a anunțat dispariția minorei în data de 26.11.2018, după 2 zile de la dispariția din Centrul de Servicii Comunitare nr 1 Bârlad.
  6. Bîgu Elena (15 ani). Minora a dispărut în data de 23.08.2019 din Centrul de Servicii Comunitare nr 1 Bârlad.
  7. Marangoci Lili – Gabriel (15 ani), a dispărut în 17.08.2019 din Centrul de Servicii Comunitare nr 2 Bârlad.
  8. Ungureanu Emanuela Nicoleta (17 ani) La data de 12.01.2019 minora a plecat voluntar din Adăpostul de zi si de noapte pentru copii străzii din municipiul Vaslui si nu a mai revenit.
  9. Pînzaru Cristina Ioana (17 ani) La data de 09.12.2018 minora in varsta de 17 ani a plecat din Adapostul de zi si de noapte pentru copii strazii din municipiul Vaslui si nu a mai revenit.

Menționăm că datele de mai sus sunt preluate de pe website-ul Poliției Române și sunt catalogate ca informații de interes public.

Alte două minore dispărute din municipiul Bârlad

Bucătaru Ildiko Georgiana (17 ani). La data de 10.08.2019, ora 11.30, Politia Municipiului Bârlad a fost sesizata în scris de catre numitul B.B.I. din Bârlad, judetul Vaslui, despre faptul ca fiica sa, în ziua de 09.08.2019, în jurul orei 15.00, a plecat de la locuință si nu a mai revenit.

Dospin Ana Maria (17 ani). La data de 05.06.2019 a plecat voluntar de la locuinta matusii sale, Felesteu Zinica, din municipiul Bârlad, si nu a mai revenit.

Alt minor, dispărut din localitatea Fălciu

Condurache Maricel Florin. Minorul a plecat la cursuri fiind elev la Liceul Tehnologic Dimitrie Cantemir – Fălciu si nu a mai revenit la domiciliu.

Dispărute, dar online sau cu „suspiciunea” că ar putea fi în alte localități

Curios este că unele dintre minorele dispărute din Centrele Sociale au activitate pe profilele de pe rețelele de socializare, însă n-a interesat pe nimeni (oficial vorbind) să verifice dacă aceste conturi sunt administrate de altcineva sau chiar de către persoanele dispărute.
În unele cazuri, aparținătorii susțin că oamenii legii au spus că în urma cercetărilor efectuate se bănuiește că minorii ar putea fi pe raza unor localități, însă nu au nici o dovadă în acest sens.
De exemplu, în cazul elevului dispărut de la Fălciu, polițiștii spun în urma unor cercetări efectuate e posibil ca acesta să se afle în municipiul Brașov.
Aceeași situație și în cazul minorei Ungureanu Emanuela Nicoleta, despre care oamenii legii susțin că există posibilitatea ca în prezent ea să se afle pe raza municipiului București, în zona Gării de Nord.

Minorul răpit de lângă tatăl său, anul trecut, parcă a intrat în pământ!

La un an de la răpirea lui Ţibuliac Mădălin Giuliano, adolescentul în vârstă de 15 ani, din localitatea Bârlad, încă nu se știe nimic de soarta acestuia.
Băiatul a fost răpit în trafic de lângă tatăl său, în municipiul Vaslui, după ce doi indivizi i-au distras atenția șoferului: unul dintre ei se plimba pe trecerea de pietoni, în timp ce celălalt l-a extras din autoturism.

Deși autoritățile au fost sesizate imediat, alarma de răpire a fost dată după aproape 8 ore.

Cei doi bărbați care l-au răpit, anul trecut (5 iulie 2018), pe băiatul de 15 ani în Vaslui ar fi de origine franceză, iar mașina în care a fost urcat ar fi una de culoare albă, spune tatăl copilului.

Bărbatul crede că în spatele răpirii fiului său ar sta chiar mama copilului, care, în perioada respectivă, i-ar fi amenințat rudele cu moartea prin mesaje pe telefon.

Articolul precedentCSM VASLUI-CSM București, sâmbătă, ora 18.30
Articolul următorCeasul din turnul Primăriei Bârlad, din nou funcțional