Daniel Buzamăt, directorul Societăţii Lucrări Drumuri şi Poduri Reiser SA din Bârlad, a fost arestat preventiv în urma unui referat emis de Direcția Națională Anticorupție (DNA), care indică faptul că acesta ar fi primit o șpagă în valoare de 50.000 de lei, pe care o ascundea în frigiderul din birou. Acuzațiile includ luare de mită și colaborare cu un intermediar al șpăgii, Cătălin Darîngă, care s-a dovedit a fi un colaborator al DNA, scrie bdbnews.ro .

Conform referatului DNA, Buzamăt este acuzat că, în perioada martie-mai 2022, ar fi primit în total 100.000 de lei de la reprezentantul unei benzinării private, Gică Călin. Scopul presupusei mituiri ar fi fost de a-l determina pe director să faciliteze asfaltarea stației PECO a benzinăriei cu costuri reduse și cu resursele companiei de stat. Ulterior, și Gică Călin, patronul benzinăriei, a fost arestat pentru dare de mită.

Referatul DNA dezvăluie că în investigație au fost utilizate stenograme ale discuțiilor dintre Daniel Buzamăt și intermediarul Cătălin Darîngă. Ceea ce directorul Reiser SA Bârlad nu știa era că Darîngă colabora cu DNA și purta tehnică de interceptare, înregistrând în secret întreaga schemă de corupție.

Procurorii anticorupție afirmă că această operațiune a dezvăluit o rețea complexă de corupție care implica atât directorul Reiser SA Bârlad, cât și reprezentanții din mediul privat.

Cazul a atras atenția publică și ridică semne de întrebare cu privire la transparența și integritatea în sectorul construcțiilor și al lucrărilor publice.

BUZAMĂT DANIEL a confirmat practic în cuprinsul discuției și modalitatea în care a primit banii, care au fost puși de către DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN în frigiderul din biroul său, manifestându-și încrederea că nu pot exista însă probe în acest sens:

„DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN – Eu zic că sigur…țiganul o să spună… 

BUZAMĂT DANIEL – Așa, și?

DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN –  O să spună…Da, dom’le…am dat…Da…mi-o dat…mie…i-am adus (neinteligibil)…când i-a lăsat acolo…în frigider și… (neinteligibil)

BUZAMĂT DANIEL – Ei…și ce? (neinteligibil) O filmat acolo în frigider…sau ce? (….)

otodată, BUZAMĂT DANIEL a confirmat că a primit și într-o altă împrejurare bani, prin intermediul lui DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN de la CĂLIN GICĂ, DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN lăsându-i suma respectivă de bani într-un autoturism, care era parcat în zona Capșa din Bârlad: 

BUZAMĂT DANIEL: Apăi doar știi că ț-am zis. Dacă nu era chestia ceea nu mă durea nici în cur, sincer îți spun.

DĂRÎNGĂ CĂTĂLIN: Ș-atunci, când am adus a doua oară, când am adus banii șia, la cofetărie iar mi-o picat, atunci am zis, să-mi bag pula zic, camere pe la dracu să le ieie de aici. La cofetărie când ți i-am pus jos, la maşină, în,  la picioare. Mi-ai dat cheile și m-am dus și i-am pus jos, înțelegi? Atunci

BUZAMĂT DANIEL: Îi duceau ei la Capșa?”>>,  se arată în referatul DNA.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentMedvedev va fi adversarul lui Sinner în finala turneului Australian Open
Articolul următorSecuriștii din spatele UM-urilor de presă. Cazurile HOTNEWS și RECORDER