DNA Iași solicită documente și aduce managerul la audieri, extinzând investigațiile asupra S.C. LDP Reiser S.A.

Astăzi dimineață, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat o nouă vizită la sediul Societății Reiser SA din Bârlad, intensificând ancheta asupra presupuselor practici neconforme din cadrul companiei. Reprezentanții DNA au cerut și ridicat mai multe documente de la sediul societății, iar managerul S.C. LDP Reiser S.A., Daniel Buzamăt, a fost invitat să se prezinte pentru audieri, fiind transportat la sediul DNA Iași cu o autospecială, scrie bdbnews.ro .

Alături de Daniel Buzamăt, mai multe persoane din conducerea societății au fost chemate să dea declarații în fața procurorilor DNA.

Aceasta nu este prima dată când firma este subiectul unei astfel de investigații, având în vedere că în luna august a anului trecut, forțe ale Direcției Generale Anticorupție (DGA) împreună cu DNA și mascații au efectuat percheziții la sediul LDP Reiser SA. La acea vreme, investigația s-a soldat cu ridicarea unor voluminoase teancuri de documente, cuprinzând perioada dintre 2018 și data desfășurării operațiunii.

Este de remarcat că descinderea DGA la LDP Reiser SA a avut loc la scurt timp (n.r. – in cursul anușui 2023) după ce Poliția Locală, o altă instituție subordonată administrației bârlădene, a fost supusă aceleiași proceduri de către procurorii DNA, cei din urmă ridicând documente relevante pentru anchetă.

Societatea comercială LDP Reiser S.A. este specializată în lucrări de asfaltare și refacere a trotuarelor în municipiul Bârlad, activitatea sa extinzându-se recent și în gestionarea câinilor fără stăpân. Managerul Daniel Buzamăt, un apropiat al primarului în funcție, Dumitru Boroș, se află în centrul atenției, iar anchetatorii încearcă să adune probe pentru a elucida presupusele nereguli din cadrul societății.

DNA Iași nu a furnizat până în prezent detalii suplimentare cu privire la natura exactă a acuzațiilor sau la evoluția anchetei.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentArina Sabalenka, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în finală la Australian Open
Articolul următorO săptămână plină la Sibiu: Peste 700 de pacienți consultați în Caravana Medicală – Oamenii au acces la servicii medicale de calitate în localitățile lor