O filmare tulburătoare surprinsă în Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Municipal Elena Beldiman din Bârlad a fost postată pe rețelele sociale, stârnind indignare și critici asupra metodelor brutale ale personalului medical.

Filmarea de 20 de secunde, inițial distribuită pe TikTok și apoi preluată de grupurile locale de pe Facebook, arată un pacient în vârstă căzut între două paturi, în timp ce doi angajați ai spitalului, un bărbat și o femeie, încearcă să îl ridice și să îl așeze pe pat. Cu toate că pacientul pare a fi într-o stare fragilă și abia se ține pe picioare, intervenția celor doi devine evident brutală, scrie bdbnews.ro .

În înregistrare, se poate auzi pacientul spunând că vrea să se așeze pe pat, dar femeia în uniformă îl apostrofează. Scenele șocante au declanșat o reacție vehementă pe rețelele sociale, sute de persoane criticând aspru abordarea personalului medical și cerând măsuri urgente.

Conducerea Spitalului Municipal Elena Beldiman a reacționat la scandal, precizând că a inițiat o anchetă internă pentru a investiga incidentul. Într-un comunicat de presă, reprezentanții spitalului au declarat că în imagini apar un brancardier și o infirmieră, iar comportamentul lor este subiectul unei analize riguroase.

„Ȋn urma apariției în spatiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrӑri audio-video, în care doi salariați din cadrul Compartimentului Primire Urgențe (un brancardier și o infirmierӑ) mobilizeazӑ brutal un pacient vȃrstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat și a demarat o ancheta internӑ pentru analizarea situației.
Celor doi angajați li s-au solicitat note explicative și s-a hotӑrȃt demararea procedurii disciplinare, Comisia de Disciplinӑ urmȃnd a se întruni în data de 02.02.2024.

Menționӑm cӑ, astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituției și se vor lua mӑsurile legale care se impun.
Pȃnӑ la finalizarea cercetӑrii disciplinare, cei doi angajați vor fi atent monitorizați de asistentul șef de turӑ pe întreg parcursul activitӑții.”

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentCod galben de vânt puternic și viscol, până sâmbătă seara
Articolul următorMarcel Ciolacu recunoaște: NU se poate trăi cu pensia minimă în România