Asocierea de firme care a câștigat contractul privind capturarea câinilor fără stăpân de pe străzile municipiului Bârlad, au reușit în câteva zile să prindă nu mai puțin de 149 de patrupede. Asta în condițiile în care, contractul obligă la minimum 100 până în data de 20 a lunii respective în curs.

Asocierea Asociația „Sprijină câinii” – SC Serv Vet Impex SRL – SC Serv Prodmed Impex SRL din Vaslui, cea care și-a adjudecat prin licitație concesionarea Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân din Bârlad, a strâns deja 149 de patrupede, pe care le-a cazat în padoc. Câinii vor fi sterilizați și rămâne aici, conform legii, 14 zile, timp în care pot fi adoptați iar la finalul termenului vor fi incluși în procedura de eutanasiere.

Asocierea de firme a câștigat contractul în valoare de 1 814 400 de lei pe o durată de trei ani și va trebui să achite administrației o redevență anuală de 2000 de lei.

Municipalitatea spune că va acționa cu precădere în zonele ca fiind cunoscute foarte populate de patrupedele fără stăpân, dar și în urma sesizărilor cetățenilor.

Articolul precedentUn vasluian, cocoțat pe turla bisericii, amenință că se omoară
Articolul următorTrupele Vama și Taxi concertează la Open Camp Vaslui