În perioada 1-5 iulie 2019 a avut loc, în comuna Fălciu, a doua ediţie a Taberei „Copilărie și credință”, dedicată celor peste 220 de copii din Fălciu, Rânzeşti, Copăceana, Bozia, Bogdăneşti şi Odaia Bogdana.

Tabăra a fost organizată de Episcopia Hușilor, în parteneriat cu Asociația JoyCamps Romania, Primăria Fălciu şi parohiile din comuna Falciu.

Timp de cinci zile, copiii au avut parte de o mini-vacanţă în adevăratul sens al cuvântului, participând la atelierele de tir cu arcul, orientare în natură, teatru, bune maniere, muzică, dans, comunicare, spiritualitate ș.a.

Fiecare zi a început și s-a încheiat cu rugăciune, iar vineri, 5 iulie, la Sfânta Liturghie, toţi s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii voluntari ai Asociaţiei JoyCamps Romania, coordonaţi de Marian Rugină, participanții au putut descoperi valorile credinței ortodoxe, frumuseţea comuniunii şi importanţa educaţiei.

Joi seara, la focul de tabără, copiii şi tinerii participanţi l-au avut ca oaspete pe Părintele Episcop Ignatie, care s-a alăturat celor din tabără, oferindu-le daruri şi stând de vorbă cu fiecare grupă în parte. Tot pentru copii a fost pregătit şi un tort uriaş.

„Tabăra de la Fălciu se dorește a deveni o tradiție frumoasă, o săptămână de cateheză dinamică, practică şi obiectivă, unde toţi tinerii se formează în duhul Evangheliei Domnului Hristos. Activitățile practice, distracția şi spiritul ludic vin să întărească acest lucru şi să îl facă roditor şi cu efecte durabile în misiunea pastorală a preoților de aici” a menţionat coordonatorul Taberei, Marian Rugină.

Articolul precedentTutova: Accident cu victime, printre care și o fetiță de 3 ani
Articolul următorUn bătrân din Brodoc a suferit arsuri, după ce i-a luat foc casa